Getty Images
Een vertrouwde smaak met een frisse ontknoping. Ook lekker met stokbrood.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 3 dl bouillon met minder zout
- 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
- 40 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
- Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
- Doe de paprika, de tomaten met het vocht, de bouillon en de keukenkruiden er bij en breng dit aan de kook.
- Strooi de rijst er in en kook de rijst in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de soep op smaak met peper.
Menusuggestie
Lekker met volkoren stokbrood.
Hiervoor heb je nodig...
8 sneetjes volkoren stokbrood
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
335kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
990 milligram
Bron
- Voedingscentrum