Getty Images
Een heerlijk Mexicaans recept met meergranentortilla's. Binnen een half uur staat het eten op tafel en kunt u genieten van de tostada met kip en jalapeñopeper.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 200 gram gerookte kipfilet
- 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes (potje)
- 1 eetlepel olie
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 blikje maïskorrels
- 100 gram alfalfa
- 4 takjes koriander
- 4 meergranentortilla's (pak)
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de kip in blokjes en snijd de peperreepjes klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en breng dit tegen de kook aan.
- Laat de maïs uitlekken.
- Warm de blokjes kip, de maïs en de peper op in de tomatensaus.
- Was de alfalfa en de koriander.
- Knip de koriander klein.
- Bak de tortilla’s in een droge koekenpan om en om bruin en knapperig. Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla’s.
Tip: Lekker met ijsbergsla met augurkjes.
Hiervoor heb je nodig...
2 schaaltjes ijsbergsla
2 eetlepels slasaus (25% olie)
4 kleine augurken
Voedingswaarden
Energie
745kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum