Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1-1½ kg tuinbonen
- 1 sjalot
- 6 blaadjes salie of & ½ theelepel gedroogde
- salie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Dop de tuinbonen.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de salie in reepjes.
- Fruit de sjalot, de salie en de tomatenpuree zacht in de margarine.
- Voeg de tuinbonen toe met wat water en kook de tuinbonen in 7 -12 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kleine hamlapjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
15 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
130 milligram
Bron
- Voedingscentrum