Tuinbonen à la Romana

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1-1½ kg tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 6 blaadjes salie of & ½ theelepel gedroogde
  • salie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  • Dop de tuinbonen.
  • Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  • Snijd de salie in reepjes.
  • Fruit de sjalot, de salie en de tomatenpuree zacht in de margarine.
  • Voeg de tuinbonen toe met wat water en kook de tuinbonen in 7 -12 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine hamlapjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
130 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum