Getty Images
Lekker voor op de bbq!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 4 geroosterde paprika's (pot)
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gedroogde chilivlokken
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- Citroensap
- 1 kleine ui
- 8 takjes koriander
- 300 gram mager rundergehakt
- Mespunt kaneel
- ½ theelepel cayennepeper
Bereiding
- Snijd de paprika’s in stukken.
- Maak het teentje knoflook schoon. Snijd de knoflook klein.
- Voeg de stukken paprika, de chilivlokken en de helft van het komijnpoeder toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine alles fijn.
- Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.
- Maak het uitje schoon en rasp het fijn.
- Was de koriander onder stromend water en knip het klein.
- Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de rest van de komijn, de piment en de cayennepeper.
- Vorm van het gehakt 8 rolletjes en rijg ze aan de barbecuespiesen
- Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef de paprikadip er bij.
Materialen
8 metalen barbecuespiesen
Menusuggestie
Lekker met gegrilde zomergroente en meergranenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- Gegrilde zomergroente
- 8 sneetjes meergranenbrood
Voedingswaarden
Energie
260kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum