Getty Images
Vandaag is het meatless monday! Genieten zult u zeker, van dit heerlijke vegetarische recept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 150 gram vegetarische blokjes
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 1 dl droge witte wijn
- 8 zwarte olijven zonder pit
- Mespunt gedroogde rozemarijn
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Bestrooi de vegetarische blokjes eventueel met peper.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de blokjes aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee.
- Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg de wijn, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het gerecht nog 10 minuten.
Menusuggestie
Lekker met een witlofsalade met cranberries en druiven en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- Witlofsalade met cranberries en druiven
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum