Vegetarische burger met koriandersaus

Getty Images

Heerlijk vegetarisch

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • ½ bosje koriander
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels zure room
  • ½ dl halfvolle yoghurt
  • Mespunt gemalen koriander (djinten)
  • 2 vegetarische burgers
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Was de koriander. Hak 1 helft heel fijn en 1 helft grof.
2. Meng de zure room door de yoghurt en roer de koriander er door.
3. Rasp wat schil van de gewassen citroen af of snijd een stukje citroenschil heel fijn.
4. Maak de saus op smaak met citroenschil, wat citroensap, gemalen koriander en wat peper.
5. Bak de vegetarische burgers in de hete margarine bruin en geef de saus er bij.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade en gepofte aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

Gepofte aardappel met bieslookroom
4 tomaten
1 eetlepel bieslook
azijn

Ingrediënten over?

Zure room:
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de room afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
 

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum