Vegetarische burger met tomatensalsa

Getty Images

Het zonnetje in huis!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • ½ rode ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • Citroensap
  • 2 vegetarische burgers
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui en de knoflook klein.
  2. Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle reepjes.
  3. Was de koriander en knip het kruid klein.
  4. Meng alles door elkaar en voeg wat citroensap toe.
  5. Laat de salsa 20 minuten op een koele plaats staan om de smaken te laten intrekken.
  6. Bak de burgers in de hete margarine, in een grillpan of op de barbecue in ca. 10-14 minuten gaar en bruin.
  7. Geef de salsa bij de burger.

Menusuggestie

Lekker met witlofsalade en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

    Witlofsalade met cranberries en druiven
    6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
210kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum