Getty Images
Het zonnetje in huis!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- ½ rode ui
- ½ teentje knoflook
- 1 rode peper
- 4 takjes koriander
- Citroensap
- 2 vegetarische burgers
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui en de knoflook klein.
- Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle reepjes.
- Was de koriander en knip het kruid klein.
- Meng alles door elkaar en voeg wat citroensap toe.
- Laat de salsa 20 minuten op een koele plaats staan om de smaken te laten intrekken.
- Bak de burgers in de hete margarine, in een grillpan of op de barbecue in ca. 10-14 minuten gaar en bruin.
- Geef de salsa bij de burger.
Menusuggestie
Lekker met witlofsalade en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
Witlofsalade met cranberries en druiven
6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
210kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum