Getty Images
Voor vier personen.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram groene erwten (geweld volgens de gebruiksaanwijzing)
- 50 gram margarine
- 400 gram aardappels (geschild, gewassen, in blokjes)
- 3 preien (gewassen, fijngesneden)
- 1 kleine knolselderij (gewassen, geschild, in blokjes)
- 1 bosje bladselderij (fijngesneden
- 2,5 deciliter melk
- 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Kook de erwten in wat water met 30 gram boter gaar in ongeveer 70 minuten.
- Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan.
- Wrijf de groene erwten door de zeef.
- Vul het kookvocht van de erwten aan met water tot ongeveer drie liter en breng dit aan de kook.
- Voeg hier de aardappels, de prei en knolselderij aan toe.
- Voeg de bladselderij toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Laat de erwtensoep een half uur zachtjes koken op laag vuur en roer ‘m regelmatig door.
- Als soep goed is gebonden, voeg er dan de melk, de resterende boter en de peterselie aan toe.
- Serveer zo snel mogelijk.
Tip
Lekker met die snee roggebrood! Roggebrood bevat van nature langzame koolhydraten en is rijk aan voedingsvezels: ongeveer 16 gram vezels per 100 gram roggebrood. Die vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten langzaam in je bloed worden opgenomen, waardoor je suikerspiegel minder hoog is.