Getty Images
Indiase lekkernij
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- Stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 eetlepel garam masala
- ½ theelepel paprikapoeder
- Mespunt chilipoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
- Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
- Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
- Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
- Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
- Was de koriander en knip het klein. Strooi de koriander over de vis.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram broccoli
- 150 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Yoghurt: Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood
Voedingswaarden
Energie
250kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
5 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum