Getty Images
Een burger van zalm en garnaal, smullen maar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 kleine gekookte aardappel
- 100 gram zalmfilet
- 100 gram gepelde garnalen
- Dille (vers of diepvries)
- Citroensap
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 volkorenbroodjes
- 4 augurken, zoetzuur
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in stukken.
- Snijd de zalmfilet in stukken.
- Pureer de zalm met het bosuitje in de keukenmachine of met een blender grof.
- Snijd de aardappel in stukken en voeg ze met de garnalen aan de zalm toe.
- Pureer dit met elkaar. Maak het mengsel op smaak met dille, een beetje citroensap en wat peper.
- Voeg eventueel een lepel melk toe om het smeuïg te maken.
- Vorm er 4 platte burgers van en bestuif ze met wat bloem.
- Laat de visburgers afgedekt minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
- Bak de burgers in de hete margarine in 10-12 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met plakjes augurk en een visburger.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 10 sprieten bieslook
- 1 komkommer
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum