Visburgers op een broodje

Getty Images

Een burger van zalm en garnaal, smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 1 kleine gekookte aardappel
  • 100 gram zalmfilet
  • 100 gram gepelde garnalen
  • Dille (vers of diepvries)
  • Citroensap
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 volkorenbroodjes
  • 4 augurken, zoetzuur

Bereiding

  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in stukken.
  • Snijd de zalmfilet in stukken.
  • Pureer de zalm met het bosuitje in de keukenmachine of met een blender grof.
  • Snijd de aardappel in stukken en voeg ze met de garnalen aan de zalm toe.
  • Pureer dit met elkaar. Maak het mengsel op smaak met dille, een beetje citroensap en wat peper.
  • Voeg eventueel een lepel melk toe om het smeuïg te maken.
  • Vorm er 4 platte burgers van en bestuif ze met wat bloem.
  • Laat de visburgers afgedekt minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
  • Bak de burgers in de hete margarine in 10-12 minuten gaar en bruin.
  • Beleg de broodjes met plakjes augurk en een visburger.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 10 sprieten bieslook
  • 1 komkommer

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum