Getty Images
Een visrecept met groente waar je de visliefhebber erg blij mee maakt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 courgette
- 1 mespunt oregano
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram visfilet bijvoorbeeld koolvis
- 1 eetlepel pesto
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Was de courgette en snijd hem in hele kleine blokjes.
- Meng de groente in een ovenvaste schaal en voeg wat oregano, peper en de olie toe.
- Bestrijk de vis met de pesto en leg de filets in het groentemengsel.
- Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
230kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum