Getty Images
Lekker bij een Oosters gerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
- 200 gram visfilet (bijv. koolvis)
- 4 takjes koriander
- ½ ei
- Ca. 1 eetlepel bloem
- Paneermeel
- Olie
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon.
- Schil het stukje gember.
- Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Snijd de vis in stukjes.
- Was de koriander.
- Hak de vis en de koriander met de ui en knoflook mee klein.
- Maak het mengsel smeuïg met het losgeklopte ei en wat bloem.
- Voeg naar smaak peper toe.
- Vorm van het vismengsel 6 rolletjes en rol ze door paneermeel.
- Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de viskroketjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade met atjar en gebakken zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- 3 eetlepels atjar
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kurkuma (geelwortel)
Ingrediënten over?
Rauw ei:
Bewaar rauw ei afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast. Verwerk de rest van het ei bijvoorbeeld in aardappelpuree. Warm de aardappelpuree goed door.
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum