Getty Images
Een heerlijk gerecht met vis, ui en wortel voor 2 personen. Eetsmakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 kleine wortel
- 4 takjes peterselie
- 2 moten vis (bij. tilapia, zalm)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ blik gepelde tomaten
Bereiding
- Maak de groente en de kruiden schoon en hak alles klein. Gebruik van de selderij ook de steeltjes.
- Bestrooi de vis met wat peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de vismoten aan beide zijden bruin.
- Neem de vis uit de pan.
- Bak in de achtergebleven margarine het groentemengsel 5 minuten.
- Voeg de tomaten toe en maak ze met een vork fijn.
- Breng dit aan de kook en voeg eventueel wat peper toe.
- Leg de vismoten in de saus en laat ze afgedekt in 15-20 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Voedingswaarden
Energie
205kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1380 milligram
Bron
- Voedingscentrum