Vlaamse karbonade

Getty Images

Zeer geschikt voor de vlees- en bierliefhebber!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 laurierblad
  • 2 dl bier
  • 1 volkorenboterham zonder korst
  • Mosterd

Bereiding

  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Bestrooi de karbonades met wat peper.
  • Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
  • Bak de ui en de knoflook kort mee. Voeg de azijn, het laurierblad en het bier toe.
  • Besmeer het brood met mosterd en leg het op het vlees. Stoof het vlees in 1 uur gaar.
  • Roer het stuk gekookte brood door het stoofvocht tot een gebonden saus.

Menusuggestie

Lekker met bleekselderij en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 struik bleekselderij
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum