Getty Images
Vandaag op het menu: hartig gevulde pannenkoeken. Dit hoofdgerecht voor twee personen heeft een bereidingstijd van 30+ minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 100 gram boekweitmeel of volkorenmeel
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- Ca. 4 dl halfvolle melk
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 50 gram ontbijtspek
- 1 prei
- 250 gram kerstomaatjes
- 100 gram mager rundergehakt
- Oregano of tijm
Bereiding
- Meng het boekweitmeel en de bloem in een grote kom en voeg een mespunt zout toe.
- Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
- Voeg de helft van de melk toe en klop dit tot een glad beslag. Verdun dit met de rest van de melk.
- Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
- Bak van het pannenkoekenbeslag in een koekenpan met een antiaanbaklaag en een beetje margarine 4-6 pannenkoeken.
- Houd de pannenkoeken warm.
- Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes.
- Bak het ontbijtspek langzaam bruin.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Bak het rundergehakt en de prei mee met het spek gaar en rul.
- Warm kort de tomaatjes mee.
- Maak het mengsel op smaak met wat peper en oregano of tijm.
- Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol ze op.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 785 kcal |
Eiwit | 45 gram |
Koolhydraten | 80 gram |
Vet | 30 gram |
Verzadigd vet | 9 gram |
Vezels | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum