Getty Images
Als u even geen zin heeft in stamppot maar wel in aardappelen, dan mag u deze heerlijke wintersalade niet missen! Binnen een kwartiertje kunt u genieten van dit gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- Stuk knolselderij
- 1 dunne winterwortel
- 2 gare rode bietjes
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 ansjovisfilets
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- Azijn
- Mespunt kaneel
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knolselderij, de wortel en de bietje in repen.
- Snijd het bosuitje in ringen.
- Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
- Voeg de knolselderij en de wortel toe en kook alles net gaar.
- Warm de bietjes kort mee.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ringen bosui zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Voeg de stukjes ansjovis en de kappertjes bij de bosui en laat de ansjovis in de olie smelten. Roer er het sinaasappelsap door.
- Giet de aardappelen en groente af en meng er de warme dressing door. Maak het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
Tip: Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel
Hiervoor heb je nodig...
150 gram reepjes ongepaneerde varkensschnitzel
1 eetlepel olie
Voedingswaarden
Energie
285kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum