Warme wintersalade

wintersalade
Getty Images

Als u even geen zin heeft in stamppot maar wel in aardappelen, dan mag u deze heerlijke wintersalade niet missen! Binnen een kwartiertje kunt u genieten van dit gerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • Stuk knolselderij
  • 1 dunne winterwortel
  • 2 gare rode bietjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 ansjovisfilets
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • Azijn
  • Mespunt kaneel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de knolselderij, de wortel en de bietje in repen.
  4. Snijd het bosuitje in ringen.
  5. Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
  6. Voeg de knolselderij en de wortel toe en kook alles net gaar.
  7. Warm de bietjes kort mee.
  8. Verwarm de olie en fruit hierin de ringen bosui zacht.
  9. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  10. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  11. Voeg de stukjes ansjovis en de kappertjes bij de bosui en laat de ansjovis in de olie smelten. Roer er het sinaasappelsap door.
  12. Giet de aardappelen en groente af en meng er de warme dressing door. Maak het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.

Tip: Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel

Hiervoor heb je nodig...
150 gram reepjes ongepaneerde varkensschnitzel
1 eetlepel olie

Voedingswaarden

Energie 
285kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum