Getty Images
Met paprika, prei en pastinaak een maaltijd boordevol groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- citroensap
- 2 pastinaken of peterseliewortels
- 1 gele en 1 rode papriks
- 1 prei
- 2 mootjes zalm
- 120 gram bulgur
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met ¾ van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
- Maak de groente schoon.
- Snijd pastinaken en de paprika in repen en de prei in ringen.
- Verwarm de laatste lepel olie en bak hierin de prei heel zacht. Voeg de repen pastinaak en de paprika toe.
- Bestrijk de mootjes zalm met de basilicumpasta en schik de zalm op de groente.
- Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
- Breng 300 milliliter water aan de kook en strooi de bulgur er in. Roer dit goed door en kook de bulgur in 10 a 15 minuten gaar. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
- Knip de rest van de basilicum klein en meng dit door de bulgur.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram