Zelfgemaakte pindakaas

Getty Images

Gezond smeersel voor op je boterham

Aantal personen 
1 potje
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten (pel)pinda's
  • Eventueel een snufje zout
  • Eventueel een scheutje notenolie
  • Schoon potje
  • Krachtige blender, foodprocessor, keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Pel - indien nodig - de pelpinda's.
  2. Doe de pinda's in je keukenmachine of in een hoge kom, afhankelijk van welk type apparaat je gebruikt.
  3. Maal de pinda's fijn: dit duurt een minuut of vijf. Eerst ontstaan er stukjes, dan wordt het geheel poederiger. Blijf mixen tot er een smeuïige substantie ontstaat.
  4. Voeg eventueel wat olie toe om de pindakaas te verdunnen.
  5. Proef de pindakaas en voeg naar smaak een kleine hoeveelheid zout toe.
  6. Schep de pindakaas in het potje en bewaar dit in je koelkast, zo blijft je pindakaas zeker een week goed.