Getty Images
Gezond smeersel voor op je boterham
Aantal personen
1 potje
Bereidingsduur
10 minuten
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten (pel)pinda's
- Eventueel een snufje zout
- Eventueel een scheutje notenolie
- Schoon potje
- Krachtige blender, foodprocessor, keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Pel - indien nodig - de pelpinda's.
- Doe de pinda's in je keukenmachine of in een hoge kom, afhankelijk van welk type apparaat je gebruikt.
- Maal de pinda's fijn: dit duurt een minuut of vijf. Eerst ontstaan er stukjes, dan wordt het geheel poederiger. Blijf mixen tot er een smeuïige substantie ontstaat.
- Voeg eventueel wat olie toe om de pindakaas te verdunnen.
- Proef de pindakaas en voeg naar smaak een kleine hoeveelheid zout toe.
- Schep de pindakaas in het potje en bewaar dit in je koelkast, zo blijft je pindakaas zeker een week goed.