Zo maak je lekkere griesmeelpudding

Kookklassieker: heerlijk en eenvoudig recept

Griesmeelpudding
Puur Gezond

Vroeger werd het regelmatig gegeten, maar tegenwoordig wordt het niet zo vaak meer op tafel gezet. Terwijl het echt een heel lekker dessert is: griesmeelpudding! Serveer jij dit weekend dit overheerlijke toetje?

Aantal personen 
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 750 ml melk (kan allerlei soorten melk zijn)
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram honing
  • 80 gram tarwegriesmeel
  • 1 puddingvorm (ca 750 ml-1 liter)

Bereiding

  • Snij het vanillestokje met de punt van een mes doormidden en haal het merg eruit.
  • Breng de melk met het kaneelstokje, de honing, het vanillemerg en het resterende vanillestokje op laag vuur langzaam aan de kook. Laat even koken.
  • Haal vervolgens het kaneel- en vanillestokje eruit.
  • Voeg aan de warme melk al roerend 80 gram (tarwe) griesmeel toe. Laat het geheel al roerend 5 minuten zacht koken tot een stevige pap.
  • Spoel de puddingvorm om met water en giet de pap erin. Laat de griesmeel 20 minuten afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
  • Haal na 2,5 uur de griesmeelpudding uit de koelkast en keer de vorm om op een bord.

Lekker met verse vruchtjes of zelfgemaakte vruchtengelei of vruchtensaus.

Dit is een recept van Puur Gezond.

Auteur