Getty Images
Lekker met rozijnen en appel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram spruitjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 kleine appel
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Maak de spruitjes schoon.
- Was de rozijnen.
- Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
- Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
- Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip er door. Geef de aardappelen er bij.
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kip: Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
380 milligram
Bron
- Voedingscentrum