Getty Images
Deze zoetzure wintersalade is een makkelijk en snel hoofdgerecht. In slechts 15 minuten geniet u van deze heerlijke salade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 200 gram witte kool
- 4 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 bosui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kejap manis
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
- Citroensap
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
- Voeg de ketjap, Balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
- Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper en wat citroensap.
Menusuggestie: lekker met een karabonade en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig
1. Een stuk of 2 karbonade's
2. Eetlepel vloeibare margarine
3. 6 opscheplepels aardappelpuree
Allergie informatie: voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
6 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum