Getty Images
Een vegetarische salade die kort is geroerbakt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram witte kool
- 4 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 bosui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kejap manis
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel vijfkruidenpoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
- Voeg de ketjap, balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
- Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper.
Menusuggestie
Lekker met een varkensfiletlapjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 varkensfiletlapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Voedingswaarden
Energie
125kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
6 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum