Getty Images
Een lekker en zomers dessert!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram aardbeien
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 dl kriekenbier
- 2 bolletjes vanille-ijs
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
- Pureer 100 gram aardbeien met het poedersuiker in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Roer het kriekenbier door de puree en laat de rest van de aardbeien hierin op een koele plaats marineren.
- Geef er een bolletje ijs bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gegrilde sardientjes, tomatensalade en volkoren stokbrood.
Ingrediënten over?
Aardbeien
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
2 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
110 milligram
Bron
- Voedingscentrum