Zomerse koolsalade

Getty Images

Deze gezonde koolsalade is lekker als bijgerecht bij een visspies met mangomosterd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels cranberriesap of vers sinaasappelsap
  • 2 theelepels honing
  • 150 gram fijn gesneden rode kool
  • 1 eetlepel gedroogde cranberries of rozijnen
  • 1 eetlepel zonnebloempitten of pijnboompitten

Bereiding

  1. Doe het cranberriesap, de honing en wat peper in een kom.
  2. Voeg de rode kool toe en kneed het sap met de hand door de rode kool. Voeg de cranberries toe. Laat de kool afgedekt op een koele plaats minimaal 1 uur wat zachter worden.
  3. Rooster de zonnebloempitten of pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kool.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht visspies met mangomosterd, een maïskolf met citroenboter, kerstomaatjes en volkoren stokbrood.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum