Getty Images
Net even wat anders
Ingrediënten
- 700 gram tomaten
- 1 eetlepel olie
- 400 gram diepvries tuinbonen
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram soepgroente
- 2 plakjes achterham
- 8 blaadjes basilicum
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Verwarm de olie en bak hierin de tomaten met wat peper.
- Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Voeg de tuinbonen met het stukje bouillontablet toe en kook dit 5 minuten.
- Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
- Snijd de basilicum klein en strooi er over.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 265 kcal | 430 kcal | ||
Eiwit | 15 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 20 gram | 50 gram | ||
Vet | 9 gram | 10 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | ||
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum