Zomerse tomatensoep

Getty Images

Net even wat anders

Ingrediënten

  • 700 gram tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram diepvries tuinbonen
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram soepgroente
  • 2 plakjes achterham
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze klein.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de tomaten met wat peper.
  3. Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Voeg de tuinbonen met het stukje bouillontablet toe en kook dit 5 minuten.
  5. Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
  6. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  7. Snijd de basilicum klein en strooi er over.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden per persoon
    Recept   Menu
Energie   265 kcal   430 kcal
Eiwit   15 gram   25 gram
Koolhydraten   20 gram   50 gram
Vet   9 gram   10 gram
Verzadigd vet   2 gram   2 gram
Vezels   15 gram   20 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum