Zondag: Ensalada verde

Getty Images

't is fiesta!

Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. 

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram peultjes
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ komkommer
  • 8 groene olijven zonder pit
  • ½ avocado

Bereiding

  • Maak de sperziebonen en de peultjes schoon.
  • Snijd de sperziebonen een keer door. Kook de sperziebonen 4 minuten in weinig water.
  • Voeg de peultjes toe en kook de groente verder beetgaar.
  • Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
  • Halveer de olijven.
  • Schil de halve avocado en snijd hem in blokjes.
  • Pers het stukje knoflook uit boven een kom.
  • Klop er met de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd, de olie, peper en weinig zout een dressing van.
  • Laat de sperziebonen en de peultjes uitlekken.
  • Doe alle groente in een schaal en meng de dressing er door.
  • Laat de groente 1 uur op een koele plaats marineren.

Voedingswaarden per persoon

   Recept
Energie

 175 kcal

Eiwit  3 gram
Koolhydraten  5 gram
Vet  15 gram
Verzadigd vet  2 gram
Vezels  5 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum