Getty Images
't is fiesta!
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 100 gram peultjes
- ½ teentje knoflook
- ½ eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- ¼ komkommer
- 8 groene olijven zonder pit
- ½ avocado
Bereiding
- Maak de sperziebonen en de peultjes schoon.
- Snijd de sperziebonen een keer door. Kook de sperziebonen 4 minuten in weinig water.
- Voeg de peultjes toe en kook de groente verder beetgaar.
- Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes.
- Halveer de olijven.
- Schil de halve avocado en snijd hem in blokjes.
- Pers het stukje knoflook uit boven een kom.
- Klop er met de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd, de olie, peper en weinig zout een dressing van.
- Laat de sperziebonen en de peultjes uitlekken.
- Doe alle groente in een schaal en meng de dressing er door.
- Laat de groente 1 uur op een koele plaats marineren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
Energie |
175 kcal |
Eiwit | 3 gram |
Koolhydraten | 5 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum