Zuurkool-appelsalade

Getty Images

Erg lekker met stukjes walnoot.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel (walnoot) olie
  • 2 theelepels honing
  • 1 rode appel
  • 400 gram zuurkool
  • 1 bosuitje
  • 1 handje walnoten

Bereiding

Bereiding

  1. Meng het citroensap met de olie en de honing.
  2. Was de appel en snijd hem in blokjes. Meng het citroenmengsel door de appel.
  3. Laat de zuurkool goed uitlekken.
  4. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  5. Hak de walnoten grof. Meng alles door de zuurkool.

Menusuggestie

Lekker met varkensfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram varkensfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

 

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum