Getty Images
Vandaag staat op het menu: zuurkoolschotel met mosterd en spek. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 eetlepels rozijnen
- 150 gram ham (dikke plak)
- 500 gram zuurkool
- ± 1½ dl halfvolle melk
- 1 eetlepel mosterd
- 5 plakjes ontbijtspek
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Was de rozijnen.
- Snijd de ham in blokjes. Warm de oven voor op 200° C.
- Verwarm de zuurkool met de rozijnen 10 minuten in eigen vocht.
- Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en de mosterd een puree.
- Schep de zuurkool met de ham in een ovenvaste schaal en schep de aardappelpuree er op. Dek dit af met de plakjes ontbijtspek.
- Laat het spek in de hete oven in ca. 20 minuten bruin en knapperig worden.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
5000 milligram
Bron
- Voedingscentrum