Getty Images
Een lekker visje met aardappelsalade. Lekker met een kersencompote als dessert. Eet smakkelijk!
Hollandse nieuwe met aardappelsalade
Ingrediënten
- 150 gram peultjes
- 1 bos radijs
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- 300 gram kant en klare aardappelsalade
- 3 nieuwe haring
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Kook de peultjes in weinig water in ca. 4 minuten net gaar. Laat ze afkoelen.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
- Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
- Garneer met de rest van de radijs.
- Maak de haringen schoon en snijd ze in repen.
- Schik de haring naast de aardappelsalade.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 510 kcal | |
Eiwit | 50 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 25 gram | |
Verzadigd vet | 7 gram | |
Vezels | 3 gram |
________________________________________________________
Getty Images
Dessert: kersencompote
Ingrediënten
- 250 gram kersen
- 1 dl rode wijn
- ½ kaneelstokje
- 1 zakje vanillesuiker
- 1½ eetlepel suiker
- 1 theelepel aardappelmeel
- 2 eetlepel yoghurt
Bereiding
- Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
- Breng de wijn met het kaneelstokje, de vanillesuiker en 1 eetlepel suiker tegen de kook aan.
- Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
- Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.
- Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
- Schep de yoghurt over de kersen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 180 kcal |
Eiwit | 1 gram |
Koolhydraten | 35 gram |
Vet | 0 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum