Hollandse nieuwe met aardappelsalade, kersencompote

Haring met uitjes
Getty Images

Een lekker visje met aardappelsalade. Lekker met een kersencompote als dessert. Eet smakkelijk!

Hollandse nieuwe met aardappelsalade

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • 1 bos radijs
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 300 gram kant en klare aardappelsalade
  • 3 nieuwe haring

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Kook de peultjes in weinig water in ca. 4 minuten net gaar. Laat ze afkoelen.
  3. Snijd de radijs in plakjes.
  4. Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
  5. Snijd de bosui in smalle ringen.
  6. Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
  7. Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
  8. Garneer met de rest van de radijs.
  9. Maak de haringen schoon en snijd ze in repen.
  10. Schik de haring naast de aardappelsalade.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Energie510 kcal
Eiwit50 gram
Koolhydraten15 gram
Vet25 gram
Verzadigd vet7 gram
Vezels3 gram 

 ________________________________________________________

Een pot met kersencompote op een sfeervol gedekte ontbijttafel
Getty Images

Dessert: kersencompote

Ingrediënten

  • 250 gram kersen
  • 1 dl rode wijn
  • ½ kaneelstokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 2 eetlepel yoghurt

Bereiding

  1. Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
  2. Breng de wijn met het kaneelstokje, de vanillesuiker en 1 eetlepel suiker tegen de kook aan.
  3. Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
  4. Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.
  5. Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
  6. Schep de yoghurt over de kersen.

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Energie180 kcal
Eiwit1 gram
Koolhydraten35 gram
Vet0 gram
Verzadigd vet0 gram
Vezels2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum