Hoe komt het dat ik na het eten van een banaan altijd last krijg van brandend maagzuur? Ik ben een man van 58, verder gezond.
Daar heb ik nog nooit van gehoord. Voedsel dat brandend maagzuur geeft, verstoort de peristaltiek (de knijpende beweging van het maagdarmkanaal). Meestal komt dat doordat het te vet is. Soms gaat het om stoffen die iets met je zenuwstelsel doen, zoals koffie, thee, alcohol, chocola en nicotine. Ook heel zure dingen (fruit, wijn, frisdrank) kunnen klachten geven. Bij een banaan kan ik me hier niets bij voorstellen.
Maagzuur
Een banaan bestaat vooral uit water, wat koolhydraten, suikers en vezels, en verder de vitamines en sporenelementen die hem zo gezond maken. Bananen worden zelfs geadviseerd als huismiddeltje tegen maagzuur. Misschien bent u een beetje allergisch voor een van de bestanddelen van bananen. Allergie voor bananen komt voor. Allergie gaat vaak gepaard met het vrijkomen van histamine en dat is weer een stof die de aanmaak van maagzuur aanzet. Als u verder nooit last hebt van brandend maagzuur, is de makkelijkste oplossing geen bananen meer te eten.
Wilt u een vraag stellen? Klik dan hier. Vergeet niet uw naam, leeftijd en geslacht te vermelden.