Magere feestrecepten
Getty Images
Lekker eten tijdens de feestdagen, zonder dat u zich druk hoeft te maken over uw gewicht: het kan met de recepten van de Obesitaskliniek. Makkelijke, maar vooral gezonde gerechten om van te genieten tijdens het kerstmaal.
Wat dacht u bijvoorbeeld van:
- Kalkoenham met piccalillysaus (voorgerecht)
- Zalmcarpaccio (voorgerecht)
- Met gazpachio gemarineerde courgette (veg. voorgerecht)
- Ravioli gevuld met spinazie en ricotta (veg. hoofdgerecht)
- Lamshaasjes in honingtijmsaus (hoofdgerecht)
- Met krab gevulde forel (hoofdgerecht)
- Citroenpudding (nagerecht)
- Schuimomelet met appel en kaneel (nagerecht)
Zelf aan de slag? Houd dan rekening met de volgende tips:
Maaltijden
- Gebruik magere soorten vlees.
- Gebruik rode sauzen, zoals ketchup of chilisaus.
- Maak zelf sauzen op basis van magere yoghurt of magere kwark.
- Gaat u gourmetten? Denk ook eens aan het meebakken van allerlei soorten groenten, zoals uienringen, paprika, courgette of champignons.
- Eet rustig: bak één stukje vlees en eet deze op. Pak dan pas weer een volgend stukje vlees om klaar te maken.
Uit eten
- Voorkom dat u hongerig aan tafel gaat. Sla deze dag daarom geen maaltijden over, maar kies wel voor magere producten. Als u later aan tafel gaat dan u gewend bent, kunt u van tevoren iets kleins eten, zoals een stuk fruit of een bakje yoghurt.
- Laat de saus of dressing bij het gerecht apart serveren. U kunt dan zelf bepalen hoeveel u hiervan wilt nemen.
- Kies voor een tweegangendiner. Neem een voorgerecht en een hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een nagerecht. Zo bespaart u calorieën, maar kunt u toch meedoen.
- Eet langzaam en pauzeer af en toe tijdens het eten. Leg regelmatig uw bestek even neer.
Bron
- Nederlandse Obesitas Kliniek