Slanke, pittige satésaus

Getty Images

Kant-en-klare satésauzen bevatten veel suiker en vaak ook te veel zout, kopte de Consumentenbond onlangs. Maar waarom zou je een kant-en-klare satésaus kopen, terwijl zelfgemaakt zoveel lekkerder is? Deze pittige variant - zonder toegevoegde suiker - is makkelijk om te maken en smaakt heerlijk.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
10 M

Ingrediënten

  • 250 g 100% pindakaas
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 el ketjap
  • 1 el sambal
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zout

Bereiding

Doe de pindakaas in een steelpan op een heel laag vuur en giet daar 200 ml kokosmelk bij. Verwarm dit langzaam tot er een dikke saus ontstaat. Doe nu de sambal, ketjap en knoflook erbij. Even goed roeren en dan al roerende de laatste kokosmelk toevoegen. Blijf roeren tot er een egale saus ontstaat. Voeg eventueel (een beetje) zout naar smaak toe.

Te pittig? Probeer dan deze zelfgemaakte natriumarme satésaus eens.

Auteur