Aardappel-kaastaartjes

Getty Images

Ooit weleens taart als avondeten gehad? Wie wil dat nu niet!? Met dit recept kan dat op een verantwoorde manier.

Aantal personen: 2                   Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • ½ teentje knoflook
  • 15 sprieten bieslook
  • 400 gram aardappelen
  • peper
  • olie
  • 500 gram gare rode bieten
  • 1 kleine appel
  • azijn
  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Materialen

2 eenpersoons taartvormpjes of een muffinvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Prak de geitenkaas fijn en klop er de melk en het ei er doorheen. Pers vervolgens de knoflook erbovenuit.
  3. Was de bieslook en knip deze klein.
  4. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  5. Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper en de helft van de bieslook toe.
  6. Bestrijk de taartvormpjes of de muffinvorm met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
  7. Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar en goudgeel.
  8. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in blokjes.
  9. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  10. Meng wat azijn en de rest van de bieslook door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.
  11. Snijd de kip in repen en bestrooi deze met peper.
  12. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Geef de kip bij de aardappel-kaastaartjes en de bietensalade.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast

Duurzaam

Rode biet is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaardentabel

Energie                                           495 kcal
Eiwit                                                30 gram
Koolhydraten                               50 gram
Waarvan suikers                         15 gram
Vet                                                   15 gram
Waarvan verzadigd vet               5 gram
Vezels                                             10 gram
Zout                                               0,8 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum