Getty Images
De aardappel in de omelet zorgt ervoor dat het goed vult. De peper geeft er extra pit aan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 4 kleine aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ Spaanse peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1-2 courgettes
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten net gaar.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
- Snijd de aardappelen in dunne plakken.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten goudgeel.
- Bak de ui, de knoflook en het pepertje een paar minuten mee.
- Klop de eieren los met de melk en schenk het eimengsel over de aardappelen.
- Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden.
- Was de courgette en snijd hem in dunne plakken. Stoof de courgette in de rest van de margarine in ca. 6 minuten gaar.
- Snijd de omelet in punten. Serveer de courgette en het brood erbij.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in huishoudfolie en bewaar het nog 2–3 dagen.
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1100 milligram
Bron
- Voedingscentrum