Getty Images
Een aardappelomelet is ideaal om je restjes groente mee op te maken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 1 paprika
- 2 eetlepels olie
- 4 olijven
- 4 eieren
- peper
Bereiding
- Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Kook de aardappelen in weinig water in 5 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
- Maak de andere groente schoon.
- Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in snippers, de prei in ringen en de paprika in blokjes.
- Fruit de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
- Snijd de olijven in plakjes en schep ze door het groentemengsel.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop.
- Klop de eieren los en voeg royaal peper toe. Schenk dit over de aardappelen.
- Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
- Snijd de omelet in punten.
Ingrediënten over?
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum