Getty Images
Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- ½ sinaasappel
- 1 appel
- 2 eetlepels olie
- 150 gram volkoren couscous
- 250 gram rettich
- 1 kleine winterwortel
- ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
- 50 gram walnoten
- 6 - 10 blaadjes munt
Bereiding
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
- Boen de halve sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers de helft uit.
- Schil de appel en snijd hem in stukjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de appelblokjes en de bosui een paar minuten zacht.
- Breng 200 ml water aan de kook.
- Strooi de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
- Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
- Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel of speculaaskruiden.
- Hak de walnoten grof.
- Was de munt en knip het klein.
- Meng de walnoten en de munt vlak voor het serveren door de couscous. Geef de rettich-wortelsalade erbij.
Ingrediënten over?
Munt
Wikkel de rest van de munt in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum