Asperges met noedels

We kunnen weer volop genieten van verse witte asperges. De teler kan de asperge oogsten als de top van de asperge de grond doet barsten en de kop naar buiten steekt. De aspergeDe asperge mag geen zonlicht zien om te voorkomen dat de het kopje paars wordt. Asperges worden ’s morgens tussen vijf en twaalf uur in de grond gestoken. Het steken is een kunst, eerst de grond voorzichtig verwijderen, dan de asperge met een steekmes los steken, in een steekkist leggen en het gat weer opvullen en glad strijken. De geoogste asperges worden vier tot zes uur in koud water gelegd, dat regelmatig wordt ververst. Na het wassen worden ze op gelijke lengte gesneden, gesorteerd op kleur, dikte en kwaliteit en verpakt in de bekende blauwe kistjes. 

Bereidingsduur 
snel

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 1 kg asperges
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 lente-uitjes
  • 100 gram noedels (eiermie)
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • peper, zout
  • bieslook
  •