Getty Images
Zin in een balansdag? Dan is deze mosterd-kippensoep ideaal. Het menu is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Een heerlijk eenpansgerecht!
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel mosterd
- 6 dl kippenbouillon (van tablet)
- 300 gram prei
- 200 gram wortelen
- 200 gram gerookte kip
- ½ dl kookroom light
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de mosterd kort mee.
- Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de aardappelen in ca. 10 minuten gaar.
- Maak de prei en de wortelen schoon.
- Snijd de prei in ringen en de wortelen in plakjes.
- Pureer de soep met de blokjes aardappel met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng dit weer aan de kook en laat de prei en de wortel er in een paar minuten in gaar worden.
- Snijd de kip in blokjes en roer ze door de soep.
- Maak de soep op smaak met wat peper en de room.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarde per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 415 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum