Maak een grote stapel en vries ze in porties in
Bram Debaenst
Een heerlijk warm ontbijtje op een frisse, grijze herfstdag: bananenpancakes met appel. Heerlijk herfstig, je bent meteen vrolijker!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- Snufje kaneelpoeder + extra
- 2 el plantaardige olie
- 4 tl boekweit
- 1 jonagold-appel
- 1 tl roomboter
- 4 el Griekse yoghurt
- Snufje cayennepeper
Bereiding
- Pel de bananen en plet ze in een diep bord. Klop de eieren eronder. Doe het kaneelpoeder erbij en meng goed tot een glad beslag.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak pannenkoekjes van telkens 2 eetlepels beslag. Herhaal tot het beslag op is. Doe tussendoor nog eens 1 eetlepel olie in de pan.
- Rooster de boekweit in een pannetje zonder vetstof. Zet aan de kant.
- Spoel de appel, snij hem in partjes en bak deze bruin in een pan in de roomboter.
- Stapel per persoon enkele pannenkoekjes op elkaar. Schep op elke stapel 1 eetlepel Griekse yoghurt en wat partjes appel en bestrooi met de boekweit, wat extra kaneel en cayennepeper en serveer warm.
Dit recept verscheen eerder in Plus lekker oktober 2024. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai.
Bron
- Plus lekker