Getty Images
Dit gerecht lijkt op een goed gevuld omelet. De eieren breek je op de groente en laat je vervolgens stollen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 Spaans pepertje
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 eieren
- 1 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergine en de courgette in plakken, de ui in snippers, de paprika’s in repen en het pepertje fijn.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de andere groente toe met tijm en stoof de groente op klein vuur langzaam gaar.
- Breek de eieren op de groente en laat ze met een deksel op de pan stollen.
- Geef er het stokbrood bij.
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1500 milligram
Bron
- Voedingscentrum