Blauwe bessen-honingdressing met walnoten

Doorbreek de sleur van het flesje kant-en-klaar: maak zelf eens een lekkere dressing! Honing bevat enzymen die goed zijn voor onze gezondheid, onder andere voor een betere darmflorawerking. Deze enzymen verdwijnen zodra honing boven de 45 graden Celsius wordt verwarmd. Het advies om gekristalliseerde honing weer vloeibaar te maken door deze te verwarmen in de magnetron of in heet water is voor de gezondheid dus minder goed. Beter is het om de honing wat langer in een pannetje lauwwarm water te zetten.

Ingrediënten

  • Voor 5 dl dressing,
  • die in een pot of fles een week in de koelkast kan worden bewaard.
  • Schudden voor gebruik.
  • 30 gram blauwe of bosbessen
  • 1 dl azijn
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl walnotenolie
  • 1/2 dl zonnebloemolie
  • 2 theelepels fijne mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 1 sjalot, fijn gehakt
  • 35 gram gepelde walnoten, fijngehakt
  • zout, peper
Bron 
  • SvdR