Boerenkoolstamppot met rode ui en noten

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 2 rode ui
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

1. Schil de aardappelen.
2. Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 25 minuten gaar.
3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
4. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
5. Hak de hazelnoten grof.
6. Breng de melk aan de kook.
7. Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
8. Strooi de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en gaan dan rotten. 

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum