Getty Images
De pittige sinaasappelsaus met rode peper is een verrassende combinatie met broccoli.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 flinke ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 perssinaasappels
- ¼ rode peper
- ½ teentje knoflook
- 2 theelepels maïzena
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 500 gram broccoli
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Smoor de uienringen in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
- Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil. Pers de sinaasappels uit.
- Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
- Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook en de geraspte sinaasappelschil aan de kook.
- Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
- Kook de sinaasappelsaus een paar minuten zacht.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in 6-8 minuten bruin.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Giet de broccoli af en schep het sinaasappelsausje erdoor.
- Schep de uienringen op de tartaar en serveer dit met de aardappelen en de broccoli.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum