Chili sin carne .

Getty Images

Hartig en gezond gerecht met bonen, tomaten, paprika en een vleugje pit

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 oranje paprika
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram vegetarisch kruimgehak
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ limoen
  • 8 takjes koriander

Bereiding

  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  • Was de paprika's en de peper en snijd ze in stukjes. 
  • Fruit de ui en de knoflook met de komijn, paprikapoeder en kaneel zacht in de olie. 
  • Voeg het gehakt, de paprika's, de peper en de tomatenblokjes toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Spoel de kidneybonen in een zeef af. Warm de kidneybonen mee in de tomatensaus.
  • Snijd de halve limoen in partjes.
  • Was de koriander en knip het grof.
  • Geef de chili met de rijst, een partje limoen en strooi er koriander over.

Ingrediënten over?

Halve limoen
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. 
 

Voedingswaarden

Energie 
640kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum