2 personen | 30+ minuten | hoofdgerecht
Getty Images
De zelfgemaakte basilicumsaus maakt het gerecht nog lekkerder. Ga zelf snel aan de slag met dit heerlijke gerecht!
Ingrediënten
- 2 (oude) volkoren boterhammen
- 2 dunne courgettes
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 eieren
- 50 ml halfvolle melk peper
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 150 gram volkoren macaroni
- ½ bosje basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Rooster het brood in de broodrooster of oven en verkruimel het tot grof kruim.
- Was de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakken van ± ½ cm.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Schik de groente in een ovenvaste schaal en schenk de eieren erover.
- Meng 3/4 van de geraspte kaas met het broodkruim en strooi dit erover.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de basilicum. Pureer de basilicum met 2 eetlepels water, de olijfolie, de pijnboompitten en de rest van de kaas tot een saus.
- Meng de basilicumsaus door de macaroni en geef dit bij de gratin.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Bron
- Voedingscentrum