Getty Images
Een heerlijk vegetarische gerecht dat goed vult!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 eieren
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 250 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika's, bijv. rood en geel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2-3 theelepels ras el hanout
- ½ citroen
- 40 gram walnoten
Bereiding
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
- Breng 200 - 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal, schenk de bouillon er over en roer met een vork. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit in snippers.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
- Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
- Fruit de ui en de knoflook met de ras el hanout in de olie zacht. Bak de blokjes paprika mee tot ze zacht zijn. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
- Schep de gewelde couscous door de groente. Maak het gerecht op smaak met nog wat ras el hanout, peper, geraspte citroenschil en citroensap.
- Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
- Strooi de walnoten er over.
Ingrediënten over?
Walnoten: Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
650kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum