Curry met kip en sperziebonen

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ Min

Ingrediënten

  • 150 gram bruine basmatirijst of zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (3cm)
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 tomaten
  • 5 takjes koriander
  • 200 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel garam masala

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  3. Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn. 
  4. Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze doormidden.
  5. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  6. Was de koriander en hak de takjes fijn.
  7. Snijd de kippendijfilet in blokjes. 
  8. Verhit de olie in een hapjespan of braadpan.
  9. Bak de kip en de ui een paar minuten.
  10. Voeg de knoflook, de gember, de tomaten, de sperziebonen en de garam masala toe. 
  11. Bak een paar minuten en voeg 150 ml water toe.
  12. Doe de deksel op de pan en laat minstens 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  13. Serveer de curry met de rijst en maak af met de koriander.

Ingrediënten over?

Koriander: 
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum