Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ Min
Ingrediënten
- 150 gram bruine basmatirijst of zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gemberwortel (3cm)
- 200 gram sperziebonen
- 3 tomaten
- 5 takjes koriander
- 200 gram kipdijfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel garam masala
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn.
- Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze doormidden.
- Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Was de koriander en hak de takjes fijn.
- Snijd de kippendijfilet in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan of braadpan.
- Bak de kip en de ui een paar minuten.
- Voeg de knoflook, de gember, de tomaten, de sperziebonen en de garam masala toe.
- Bak een paar minuten en voeg 150 ml water toe.
- Doe de deksel op de pan en laat minstens 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Serveer de curry met de rijst en maak af met de koriander.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum