De Middellandse Zee uit de oven

Dit is een echt Middellandse Zee-gerecht met die vis en Griekse feta. Je kunt het trouwens ook maken met kipfilet als je niet zo van vis houdt. Ik vind het een heerlijk weekendrecept voor als je gasten krijgt.Rineke Jansen

Bereidingsduur 
20 min plus 40 min oventijd

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht voor 4-6 personen
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 200 g roze zalm (uit blik)
  • 1 kg spinazie (of 350 g diepvriesspinazie, ontdooid)
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 125 g fetakaas
  • 100 g ontbijtspek, in dunne plakjes
  • nootmuskaat
  • peper, zout
Auteur