Getty Images
Bekroond met een frisse citrusdressing.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 0 tot 15 minuten
Ingrediënten:
2 sinaasappels
Ca. 1 eetlepel honing
Ca. 1 eetlepel mosterd
2 venkelknollen
1 eetlepel pijnboompitten
1 kleine varkenshaas
1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
- Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
- Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
- Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
- Meng de dressing er door.
- Rooster de pijnboompitten in de droge wok of koekenpan goudbruin en neem ze uit de wok.
- Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
- Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pijnboompitten er over.
Lekker met röstirondjes uit de oven.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 310 kcal | 535 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 55 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum