Farfalle met mascarpone

Getty Images

Probeer dit heerlijk hoofdgerecht van farfelle met mascarpone. Het gerecht is gemakkelijk en snel te bereiden binnen 25 minuten.

hoofdgerecht bereiding 25 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

400 g farfalle
40 g hazelnoten
2 bosuitjes, in ringen gesneden (bewaar wat van het groen voor
de garnering)
500 g groene asperges, in stukken van 3-4 cm gesneden

2 el zonnebloemolie
1 scheut droge
 witte wijn
100 ml groentebouillon
150 ml mascarpone
geraspte Parmezaanse kaas
2 el bieslook

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta in zout water tot hij al dente is. Bak de noten zonder olie in een pan tot ze goudbruin zijn. Verwijder ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze in grove stukken.
2. Bak de bosui (bewaar het groen voor stap 3) en de asperges (snijd eerst de uiteinden af) in de zonnebloemolie en voeg de wijn toe. Voeg de bouillon toe en laat alles 5 minuten pruttelen. Voeg tot slot de mascarpone toe en breng op smaak met zout.
3. Roer de pasta en de noten door het mengsel heen en verdeel het over de borden. Garneer met het groen van de bosui, Parmezaanse kaas en wat bieslookstengels.

Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten!